چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
کد خبر: 373597

بر اساس نتایج یک مطالعه، میزان و شدت آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های جهان طی ۲۰ سال اخیر بیش از ۲ برابر شده و گفته می‌شود که عامل انسانی، مسئول و مقصر اصلی این روند نگران‌کننده است.

افزایش آتش‌سوزی‌های جنگلی در جهان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، طبق نتایج مطالعه منتشر شده توسط مجله «Nature Ecology & Evolution»، میزان آتش سوزی‌ها در جنگل‌ها در اکثر نقاط جهان در طول ۲۰ سال گذشته به شدت افزایش یافته و بیش از ۲ برابر در مقایسه با دوران قبل از آن بوده است.

گزارش‌ها حاکیست این روند بر اثر گرمایش کره زمین شکل گرفته است و افزایش دمای زمین نیز ناشی از رویکرد انسان‌ها در جهان است.

بنا بر گزارش نشریه مذکور،‌ این آمار بر اساس استفاده از داده‌های ماهواره‌ای و نیز نتایج تحقیقات پژوهشگران در زمینه بررسی ۳۰۰۰ مورد آتش‌سوزی گسترده جنگلی بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۳،‌ حاصل شده است.

این آمار حاکی از آن است که میزان وقوع آتش‌سوزی‌ها به مقدار ۲.۲ برابر افزایش یافته است.

به نظر می‌رسد این روند در حال حاضر شتاب گرفته و شدت آتش‌سوزی‌ در جنگل‌های جهان بیشتر از میزان فعلی نیز خواهد شد.

سرعت نگران‌کننده

به گزارش دویچه وله، «کالوم کانینگهام»، مسئول اصلی این مطالعه از دانشگاه تاسمانی در استرالیا در این مورد می‌گوید: من این انتظار را داشتم که آمار حاکی از میزان افزایش نسبتا کم آتش‌سوزی جنگل‌ها باشد، اما سرعت و سطح افزایش آن من را نگران کرده است.

افزایش آتش‌سوزی‌های جنگلی در جهان

آتش‌سوزی‌های ویرانگر ۲۰۲۳ در «آلکساندروپلیس» یونان/ عکس: دویچه‌وله

او همچنین اشاره کرده است: اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی دیگر فقط یک سوال برای آینده نیست. ما امروز شاهد نشانه‌هایی از خشک شدن و گرم شدن اتمسفر کره زمین نیز هستیم.

بر اساس این مطالعه، افزایش شمار و نیز شدت آتش‌سوزی جنگل‌ها از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ در بالاترین حد میزان بوده است.

گفته شده این روند به ویژه مربوط به جنگل‌های مخروطی در غرب ایالات متحده آمریکا و نیز جنگل‌های آلاسکا، شمال کانادا و روسیه می‌شود.

افزایش آتش‌سوزی‌های جنگلی در جهان

آتش‌سوزی گسترده در آمریکا، فوریه ۲۰۲۴؛ فرماندار تگزاس ۶۰ نقطه از این ایالت را منطقه «فاجعه‌زده» اعلام کرد/ عکس: دویچه‌وله

کارشناسان در این مطالعه همچنین به «اثر بازخورد» ناشی از آتش سوزی جنگل‌ها اشاره کرده‌اند. گفته شده است بر اثر از بین رفتن درختان، گاز دی اکسید کربنی که در آنها ذخیره شده است، دوباره آزاد می‌شود.

کارشناسان به این خاطر به اهمیت سازگاری انسان‌ها با تغییرات اقلیمی به عنوان مثال از طریق بهبود مدیریت جنگل‌ها تاکید کرده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha